White Collar






YEEY!

Mina skivor har blivit postade. Har jag riktigt med tur så ramlar de ner i brevinkastet imorgon. Annars kommer de på Måndag. YEYEYEYEYEYEYEYEEEEEY!

Hosta

Okej, fan vad jag hatar hosta! Den har legat i halsen i en vecka nu och den verkar inte speciellt keen på att dra därifrån någongång den närmaste tiden. Jag fick tillochmed skippa träningen imorse för att jag kände mig för sjuk (Som alla vet ska man inte träna för mycket när man är sjuk) så jag ska ta igen den nu på kvällen.

Tillråga på allt är det svinkallt ute och jag förfruser röven (eller snarare öronen) av mig när jag cyklar för att mössan vägrar stanna på huvudet i den snabba farten jag tar. Nej, jag är redigt less på den hära förkylningen. Har även börjat fått rinnande näsa men hoppas på att det ska försvinna i helgen då jag ska vara barnvakt.

Nu ska jag ta och ställa mig på träningsgrejsimojsen (Orbitreck) och lyssna lite till musik innan jag ska ta och göra något varm att äta! Mums.

MTV Rock

Om du känner för att höra lite 30 Secodns to Mars sådär random medan du sitter vid tvn. Gå bara till MTV rock kanalen och vänta några låtar så kommer dom ALLTID! det är helt sjukt. Ärligt talat så tror jag inte att jag någonsin suttit och lyssnat på den kanalen utan att någon av deras låtar kommer. Jag tror jag har svaret varför jag älskar den kanalen nu iallafall.

Appropå 30 Seconds to Mars så håller jag och Gollum på att se en serie med Jared Leto från 94. HOHOHO! Trots de fula frisyren och hemska 90-tals stilen så är han fethet! Det är bara en säsong dock, men det grinar vi inte över för när vi har sett klart serien har vi massa Jared Leto filmer att se.

30 Seconds to Mars

The Kill


From Yesterday


This is War


Closer to the Edge


Vox Populi

I am not my own.

När jag inte ser film, läser om film eller tänker på film, så brukar jag oftast se trailers till filmer. Som ni kanske vet så la jag upp en Jake Gyllenhaal (som är svensk adel btw, om ni inte visste det)- filmtrailer för några dagar sen.

Idag såg jag en annan trailer av samma film:


Gissa om jag dog lite på slutet då en gammal favoritlåt spelades. Vad är det igentligen? Att man blir helt galen när ens favoritlåt spelas någonstans på filmer eller trailers.. Och på radio! Jag blir helt till mig liksom.

Det är samma sak med sverige i utländska filmer. Det är så sjukt coolt när de nämner vårt hemland liksom? why?

PS. Jag har en irriterad hals idag och det gör skitont när jag måste hosta för att jag har tränat magen så pass mycket och har en extrem träningsvärk. USH!


Månadens Snyggingar

Dessa hetingar knarkar jag just nu!
Jared Leto, Leonardo Dicaprio och Paul Walker.


Party, party hos Alicia

Lite bilder från Lördags!

HP

Satt och såg igenom de nya deathly hallows bilderna och när jag kom över denna
bild kunde jag inte sluta skratta. Vet inte riktigt vad som gör det rolig.
Men sjukt kul är den iallafall!  JAG DÖR!


Powerpromenad

Jävlar vilken powerpromenad jag och Gollum tog igår vid halv tolv! Speedade fram som om vi hade eld i bakarna. Är så hilma stolt över oss! Ja, jag är konstig och får infall att ta promenader klockan 23.30 på kvällarna. So what! Det gick iallafall i 190 km/h kändes det som. Nej, ikväll blir det att göra om det!

Time


Love and other drugs

Jag dör. Jake "Snygging alá Snygging" Gyllenhaal i en romantisk komedi. Jag älskar filmen redan.
Ett plus är att Anne Hathaway är en riktigt bra skådespelare.
Nej, denna film kan jag bara inte vänta på. VILL SE!

Easier to lie


Snart ska familjen åka till Ikea och shoppa till vardagrummet. Mamma har bestämt sig för att byta ut soffan och fixa lite mer grejjer där inne. Jag, som inte är ett sådant stort fan av att shoppa stannar hellre hemma och lodar framför datorn. Jag ska även klämma in en promenad där någonstans.
Ps. Snart är det dax att byta design igen. Det kommer att ta tid då jag nu måste börja från ruta ett eftersom min stilmall har fuckat sig rejält. Synd men sant.
Nu ska jag återgå till PS, youtube och att nörda filmen Killers!

Ikväll ska vi ha det roligare än roligast!

Eftersom jag och en av mina bästa vänner (Se bilden) har fyllt 20 år och är skitvuxna nu, ska vi ut och fira idag. Trots att jag fyllde för 2 veckor sen så har vi inte haft tid att göra någonting. Så ikväll smäller det! Eller, det blir inget stort. Mest Mat, prat och spel hos Alicia och sen drar vi ner på stan och ta en öl eller två (Okej, jag dricker inte öl, så det blir väl en cider för mig) och dansar lite (Okej, jag dansar inte heller, så det blir väl mest att sitta och skrik-snacka över en dundrande musik.) Men först ska vi ta en tripp till systemet tillsammans, jag och Alicia och lagligt shoppa loss lite.

I see you


Mer musik

Som de flesta vet är jag helt galen i instrumental musik.
Nya beroendet består av film-musik.
Så sjukt skönt att ligga och sova till eller ha i bakgrunen när man sover. Eller helt enkelt bara lyssna på. Efter att ha sett Inception fick jag upp ögona (Eller i detta fall örona) för Hans Zimmer som skrivit musik till POTC, Da Vinci Koden och mycket, mycket mer. Några av mina favoriter med honom är iallafall dessa:
Time (Inception)
Hoist the colours (POTC At Worlds End)
Chevaliers de Sangreal (The Davinci Code)

Senare när jag och familjen tittade på Shutter Island, kom jag över denna låt av Max Richter som jag smått förälskade mig i. Hade hört den i en annan film bara några veckor tidigare och den hade fastnat på hjärnan, men jag kunde inte hitta den någonstans. Tur som det var så spelades den i just Shutter Island och då var det bara att söka på Spotify.
On Nature of Daylight

Musik

Stateless - Bloodstream


Gregory and the Hawk - Boats and Birds


Owl City - Meteor Shower


Mika - I see you

You're the three best friends that anyone could have


Gjorde en bild på mig och mina tre andra fjärdedelar!
Tillägna en låt år mina kärlekar också!
När jag såg Baksmällan härom veckan och hörde denna låt, så tänkte jag på er!
Tycker fan att ni kan sjunga denna på mitt bröllop eller nått!


Lillkusinen

Lite bilder jag knäppte på kusinen för ett bra tag sen.
Gjorde det grova misstaget och sparade bilderna i jpg-format.
Detta resulterar till att bilderna blir extremt mycket dåligare än orginalt.

Inlägg till Gollum!

Hur sjukt lite läsare jag än har så är det alltid någon som klagar på att jag inte uppdaterar oftare.
I detta fall är det Gollum och anklagelsen kom imorse, innan vi åkte in till stan (där jag köpt presentkort på BIO! WUOOHOIIHIHI!) Själv kom jag med den fina mottargumentet "Jag känner mig bara tvungen att uppdatera när någon av mina vänner skriver ett inlägg" .Dvs. att jag inte alls behöver uppdatera speciellt mycket om jag nu inte vill.
Iallafall kände jag mig snäll och ville skryta lite med att jag ska gå på jätte, jätte mycket bio framöver (Jag vet att ni är avundsjuka!) och skriva ett kort inlägg till Gollum.


Saknar min käraste Antonia!
Och eftersom kameran fortfarande är förstörd får ni en antik bild på oss!


PS. Har kommit fram att det är helt fullkomligt ömöjligt för mig att vissla med läppbalsam på.. Skitkonstigt!

Uppenberligen är jag ond.

Trots att min mamma fullkomligt håller med mig i det faktum att jag portreterar den klassiska nörden perfekt. (Hon påminde mig om det efter att jag tjutut "JJAJAJAJAJA JAAAAAAAAAA!" när hon förslog att vi skulle se Da Vinci Koden, men det är en annan saga) så är hon övertygad om att jag innerst inne håller en djup ondska begravd.
.
Detta kan verka konstigt, till och med för mig, eftersom jag alltid gått och trott att jag är den snällaste och mest barmhärtiga personen av alla (Okej, så mycket snäll och barmhärtig en tonårstjej kan vara. Vilket jag inte är nå längre eftersom jag fyllt 20.. Det är kanske därför jag helt plötsligt blivig ond enligt Mamma.)
.
Disskutionen uppkom när jag lite fint och kort nämnde att Silas (Paul Bettany i just då Da Vinci Koden) är min favorit-film-karaktär genom tiderna.
.
Okej, visst. Det köper man väl lätt. Men saken med mig är just den att jag alltid favoriserar de onda, mest komplexa karaktärerna i filmer och böcker. Mest då pågrund av att de oftast är de mest intressanta.
.
För att ta några exempel:
.
.
Några av mina "onda" favoritkaraktärer. Mina vänner och familj brukar även påpeka lite fint att jag är konstig eftersom jag alltid blir "kär" i de fulaste, mest groteska av karaktärer.. Hmm, jag förstår inte alls vad dom menar liksom.
.
Tillbaka till poängen.
.
Om sanningen ska fram så har jag länge, länge trott att jag, eftersom jag vägrar hata personer och försöker alltid se den bästa i folk vad som än händer (Om jag blir övertygad att en person är rent igenom ond, så som mördare och hemska människor, kan jag känna något väldigt likt hat, men jag går aldrig och säger att jag hatar personer för detas smak, vänner eller sätt att vara)
.
Då har jag tänkt ut, efter att ha funderat på varför jag alltid gillar de onda karaktärerna (som mamma säger: Moa du tänker för mycket) så har jag kommit fram till att jag i och med att jag försöker hata så lite som möjligt och vara så snäll och så godsinnad jag kan vara i vardagslivet, måste få hata snälla personer (helst tjejerna i filmer som får den snygga killen.. Fast jag tror det oftast är avundsjukan som talar i den aspekten) och gilla onda karaktärer för att hålla upp balansen. Fattar ni? Det är iallafall vad jag själv övertygat mig om.
.
När jag försökte nämna detta argument för mor fick jag ett raskt "Nej, jag tror att du är rent igenom ond!"
.
.
Mitt nya jag?
Funderar tillochmed att byta namn till Moa den förskräkliga. Skulle inte det passa tro ni?

Ps. Anledningen att jag har punkter efter varje stick är för att blogg.se vägrar låta mig dela upp styckerna för sig, och alla vet hur jobbigt det är att läsa en lång bloggtext. Så med punkterna blir det lättare.

Den klassiska nörden.

Jag har funderat ett tag nu och jag tror faktiskt att jag har kommit på vem jag är.
-
Jag, Moa Amanda Kohtala är den klassiska nörden.
-
Jag spenderar mesta av mina helger med min familj eller med de få antal nära vänner jag har. Mest av allt älskar jag att ligga och läsa en bok eller se en bra film, och sedan diskutera nämnda saker.
-
Min mamma sa till mig att jag borde he spendarat mina sista pengar på något annat än böcker, på något som "du skulle kunna ha roligt med" men sanningen är att jag faktiskt är gladast och på bäst humör när jag få se eller läsa en film/bok som jag verkligen velat se/läsa. I många fall för mig så är det bättre än Julafton och Födelsedag tillsammans.
-
Om inte böckerna, familjen och de få vännerna gör det kan jag ju också påpeka att jag spenderar de resterande timmarna med datorn, min bästa vän. Sitter och läser nyheter och nördar olika skådespelare (Någonstans måste ju min kunskap om film och skådespelare komma ifrån) spelar internettspel eller sitter vid PS eller Youtube.
-
Plus att bland de bästa musik jag vet är den instumentala, klassiska sorten <3

Filmer 2010/2011



Att vara mer realisktiskare.

Maja: Jag ska gifta mig med Rupert Grint.
Moa: Ja, jag ska iallafall gifta mig med Joseph Gordon-Levitt.. Och Paul Bettany.. För att inte glöma Logan Lerman.. Och Johnny Depp.
Maja: Nej, jag ska gifta mig med Logan!
Moa: Glöm det han är MIN!
Mamma: Men tjejer. Ni måste börja tänka realistiskt, annars kommer ni aldrig få pojkvänner.
Moa:.. Fan Maja, hon har rätt. Vi måste sluta planera att gifta oss med kända, snygga, rika killar. Det kommer aldrig hända... Vi får nöja oss med snygga, rika killar istället.

Ja, det går ju framåt iallafall!

RSS 2.0