Angels on the Moon

Från första gången jag hörde Angels On The Moon med Thriving Ivory har jag kopplat den till The Mortal Instruments (Mycket pågrund av att jag hittade låten genom en TMI fanvideo på youtube). Iallafall har jag alltid tyckt den varit alldeles perfect för böckerna (Lyssnade på den non-stop medan jag läste dom).

Nu har Cassandra Clare kommit ut med kapitel-titlarna till den boken City of Fallen Angels, den fjärde boken i serien som kommer nästa år (Tror jag). Där får man lästa titeln och en slags teaser eller ledtråd vad handligen i just det kapitlet kommer att vara (Gissar jag på). Jag vart superglad när jag läste detta:
Chapter Fifteen: Beati Bellicosi
The actual phrase in Latin is Beati Pacifici — blessed are the peacemakers. In this case, I altered it (hopefully accurately) to Blessed are the Warriors.

Chapter Sixteen: New York City Angels
Those who know the Thriving Ivory song Angels on the Moon will recognize this phrase.

Chapter Seventeen: Cain Rose Up
And Cain talked with Abel his brother: and it came to pass, when they were in the field, that Cain rose up against Abel his brother, and slew him. All of this stuff is from Genesis 4, the Cain and Abel story — it's thematically called up throughout the book since it's a story about family, murder, sin, forgiveness and blood.


LOL, liksom! Det är ganska så sjukt då det är det enda kapitlet i boken som har en låt-inspirerat namn!

My name is death and the end is here

Sitter här och väntar på att det ska bli tid att gå till tvättstugan ska bli klar. Jag har tvättat till Anna och Mamma (Värst vad snäll jag är)
Dagen har löpt med blandade känslor. Såg Supernatural som äntligen kom ut med ett nytt avsnitt, och fick se lite ögongodis alá Jense Ackles.
Tittade sen på Uppdrag Granskning om ett våldtäcktsfall jag föjlt ett tag och mådda lite dåligt. Tänkte först inte se den eftersom jag visste att jag skulle bli så povocerad men efter programmet har tjejerna fått mer och mer stöd, så det kändes bra att se den iallafall och veta det.
Såg ett Youtube klipp med Joe och Demi om rykterna om att de dejtar. Rykterna visade sig vara sanna och jag vart överlycklig (Sjukt att man kan blir lycklig om två idoler blir tillsammans  liksom)
Nu ska jag dra mig till tvättstugan som den snälla Askungen jag är.
Ahnyoung~

Drömmar

FYIHELVETE vilken dröm jag har haft nu som jag vaknade ifrån. Vill inte ens utala mig här. Kan dock säga att det hade med barn som mördade andra barn och jag, Pappa och min farbror hamnade mitt i det hela. Det var så sjukt obehagligt att jag vet inte vad. Jag hatar verkligen att drömma sådanna här drömmar, för det sitter i så jävla länge. Hittils i mitt i har jag ungefär 3 drömmar som jag inte har glömt.. och kanske aldrig kommer (eftersin den första jag kommerihåg drömde jag när jag i 7års åldern) nu blir det iallafall 4.

Usch, usch, usch!

Nu ska jag ta och se lite Samurai High School. En ny japansk drama (som är ASROLIG) och en mes till kill som blir besatt av en samurai när det behövs. Gud jag sitter och asgarva hela tiden och det är inge fel att Miura Haruma spelar huvudrollen <3


Jag har tänkt på en sak..

Trots att jag hatar skräckfilmer älskar jag skräck.. skumt nog.


Scary Moa

Har sittit med photoshop ett bra antal timmar nu. Har lärt mig nya saker som är superroliga! Tyckte då det var dags att jag skulle lära mig att manipulera ihop en någorlunda läskig bild. Detta vart resultaten. Ja, jag tog bara bilder på mig själv eftersom jag är coolast. Och jag vill inte göra någon av mina vänner fula och läskiga om dom inte vill det!
Här är bilderna som jag gjort än.
Andledningen att texten är med på bilderna är bara pågrund av utfyllnad.
Sen har jag haft O'death på hjärnan hela kvällen. Jobbigt!
Originalbilderna vs. PS-bilderna
Ser ni vilka som är originala och vilka som är fixade?! :-O
Shiet! Klockan är ju asmycket! Bäst att lägga sig i säng skulle jag tro.
Ahnyoung~

Jonas brothers livechat

Kom nyss på att JB hade livechat idag så jag gick in på facebook så snabbt jag kunde... och hann se de sista 5 sekunderna. Just när dom sa hej då så kom jag in. FAIL!!


Saker jag har lärt mig idag.

Idag bjöd Pappa med mig, Anna och Maja på Timrå-matchen och detta lärde jag mig.

Hockeymatcher kan faktiskt vara riktigt underhållande och nervpirrande.

Hocketspelare är heta, men målvakterna har något extra hett över sig.

Jag borde aldrig gå på en match igen då jag håll på att skita på mig av spänningen på slutet.


Tropic Thunder

Såg nyss klart Tropic Thunder med Mamma och Gollum. Fan vilken rolig film!!


Moa Kohtala the FAIL in the pulkabacken

Jag är ett superfail i pulkabacken.

1: När vi kom till Brännbacken var några familjer redan där. Jag gick coolt och sansat men lyckades stampa lite utanför spåret och benet åkte ner i sjupsnön och jag föll framåt som en annan loser.

2: Skulle låna Hermans pulka. Så där åker jag inte från speciellt långt upp i slowmotion. Håller mig så hårt som möjligt om sidorna och känner att pulkan glider saktare och saktare för att förmodligen stanna. Åkte upp i ett litet gupp med vänstra sidan av "fordonet" och välter över i slowmotion framför en häpande puplik.

3: Åker tefat från en annan "Bana" av backen för att visa Herman att man kunde åka där om man inte vill hoppa i guppen. Tefatet for iväg med mig som ett spjut och snart åker jag baklänges. Snart fastnar tefatet i snön och jag gör en inte så graciös bakotvolt. Gör fortfarande ont i nacken.

4: Herman har gjort ett fint kort spår som han vill att jag ska testa åka tefatet i. Efter att ha sett pojkarna springa och hoppa på tefatena med knäna tänkte jag vara cool och testade. Började springa och kastade mig ner med tefatet i högsta hugg. Tefatet fastnar i snön och jag flyger iväg utan det. Ansiktet i snön och röven pekandes mot himlen.

5: Hade byggt en fin snömur när Mamma, jag och Maja hade snöbollskrig. Hela tiden hade jag ägnat åt att bygga medan Maja och Mamma terroriserade mig med snö. När jag väl var klar bestämde jag mig för att jag hade fått nog så jag tog snö i ena handen och andvände tefatet som en sköld. Jag föreställde mig hoppa upp bakom muren, rusa mot Maja och övervinna snöbollskriget (Ni vet som i filmer när hjältarna ligger i bakhåll och väntar på fienden). Kände mig att denna scen jag skulle ställa till mig skulle kunna vara en scen direkt tagen ur något från Arthur-legenden. Jag tog sats och skrek som en annan huligan och sprintade mot Maja. Dock så tänkte jag inte på att jag byggt min mur bland djupsnön och voila så låg jag med ansiktet ner, bena fast i snön och Mamma och Maja skrattandes åt min skam. Det var så sjukt roligt att ni inte kan fatta.

Nu har vi ätit kinamat och väntar på efterätt. Har även spelat roliga x-box spel som Daniel och Alex tog med sig. Varav en är där man ska spela in en "film" så SJUKT KUL! Jag, Daniel, Anna och Maja gjorde en där jag "spelade" ett vittne och dom spelade tre bakrånae. Ett film-quiz spelade vi också. Otroligt svårt men sjukt roligt när man väl kan svaren. Och nu sitter vi och spelar ett spel där man är en sagofigur (Snövit, nakna kejsaren, Jack och bönstjälken osv.) och går runt och hugger ihjäl bönder med pinnar, yxor, sågar eller lollipopsticks. Man kan även glida runt och leka konståkare i blodet som spills.








Missheard lyrics alá Kohtala

Satt inne på Saltmannen.se och tittade igenom roliga felhörda texter som vi i Sverige gjort. Fruktansvärt vilka missar man kan göra. Iallafall tänkte jag posta några felhörda texter som vi gjort i min familj.

Sweet Dreams
I've traveled the world and the seven seas - Lyrics
I've traveled the world and the 70's - Moa

Underneath Your Clothes
Underneath your clothes, there's an endless story - Lyrics
Underneath the sky, there's an endless story - Mamma (WTF?!)

Ayo Technology
Ayo, I'm tired of using technology - lyrics
Ayo, I'm tired of you taking my virginity - Maja


Leave Right Now
I think I better leave right now - Lyrics
I think I'm better deep fried now - Mamma

Det finns mer (Mamma är som sett mästare att höra fel låttext) men nu ska jag fortsätta se CM!


Flyleaf

Jag satt och tittade på Criminal Minds härom dagen. Ett avsnitt om ungdomar som hänger sig själv (superbra episod). Iallafall spelades denna asbra låt. Eftersom texten är ganska blurrig så var det ganska svårt att hitta den, men bäst som jag är så lyckades jag iallafall. Jag älskar hur man kan hitta bra musik på de mest sällsynta ställerna.

Flyleaf - Enemy


Dock är det en bonuslåt till en ny skiva som släppte (Vad jag tror) förra året. Skivan finns på spotify men inte denna låt. Sorgligt nog. Så jag fåt sitta och trycka om den på Youtube var fjärde minut istället.

Länge sen

Nu börjar det svikta igen, det här med bloggen. Tror det var Erikas fel då hon erkände att hon inte läser bloggarna nå mer. Hon, som jag hade räknat med som min allra mest devoted läsare (om man bortser från Mamma som sitter på våra bloggar hela tiden.)

Ja, jag skriver iallafall nu. Så det är väl något possitivt.

I helgen tar jag det lugnt igen. Tredje veckan irad som jag stannar hemma. Sjukt mycket skönare och man får en massa tid med familjen. Dock vill jag spendera lite mer tid med mina kära vänner, men vi ska nog hitta på något.

Efter att ha sett miljontals (Okej, kanske inte så pass mycket) Criminal Minds avsnitt så har jag suttit och tittat på senaste Barbie-filmen (So what att jag älskar Barbie-filmer, deal with it!) Det var riktigt söt och lite mer spännande än de flesta tidigare filmer.

Nu håller Gollum på att göra mat och snart ska vi sätta oss ner och se film och äta gott.


Oscars galan

Om inte AVATAR vinner "Best Art Direction" vet jag inte vad jag gör. Hur dålig man än tycker den är så kan man inte neka att art directingen (eller vad man nu kallar det) är helt i en klass för sig. FAKTA!

UPPDATERING!
lol, den vann!

Naruto

... Och bollen är i rullning!

nostalgi

Oh, herre mig skapare. Just nu sitter jag och lyssnar på Kim Jaejoong - Insa.

Fly away~ Fly away looove~

Jag får lite ont i magen :') Den är ju så bra, den låten och jag kan inte fatta att jag inte har lyssnat på den på hur länge som helst. Shame on me liksom.

Bara därför ska jag in och nörda en massa Koreanska och Japanska låtar nu.



För övrigt har jag städat, dammsugit och skurat hela lägenheten (om man inte räknar med sovrummen) idag. Jag är så duktigt.

ibland överträffar faktiskt covern originalet

Denna superbraa åt
 


Blev denna ännu mer braa låt


Ja, jag vet att båda låtarna är väldigt gamla.
Detta är såklart bara min personliga åsikt, så butt off!


filmtrailers

Jag hatar när man ser en scen i en filmtrailer som senare tas bort från självaste filmen. Där sitter man och väntar på den liksom, bajs.

Familjen sitter och ser på Terminator Salvation

Jag: Undra om han har en robotsnopp också?
Mamma: Här sitter vi och ser på en actionfilm och det enda du kan tänka på är Sam Worthingtons snopp.. varför är jag inte förvånad?

I'm asome like that!


näsblod, nu får det vara nog!

Nu är det den tedje gången på mindre än en vecka jag blöder näsblod. Andra gången idag (blödde när jag vaknade också) jag brukar blöda näsblod relativt regelbundet (Nån gång varranan månad eller så), men såhär ofta har det aldrig hänt. Därför gick jag in och läste på vilka av andledningarna kan vara till att detta händer.

  • Som en följd av att man petat för mycket i näsan.
  • Vid slag mot näsan eller skador mot nässlemhinnan.
  • Vid förkylning eller influensa.
  • Vid torra slemhinnor i näsan som en följd av torr inomhusluft.
  • Vid högt blodtryck och åderförkalkning.
  • Vid vissa typer av mediciner: blodförtunnande, acetylsalicylsyra.
  • Om man utsätts för kemikalier som irriterar slemhinnan.

Hur roligt som helst det skulle ha varit pågrund av att jag petade för mycket i näsan så tror jag det beror på att jag är förskyld (har också varit EXTREMT snorig de senaste dagarna)

Nu ska jag byta lakan och örngott som gått från fint vita till rödfläckiga.

Ahnyoung~


RSS 2.0